• Winterweer en onderhoud

Winterweer en onderhoud

Tijdens het winterse weer van deze week is het belangrijk om goed op je elektrische fiets te letten. Wellicht heb je wel eens gemerkt dat de actieradius afneemt als de temperatuur rond het vriespunt komt te liggen of dat dit de oplaadduur aantast. Dit komt doordat de energie bij kou minder makkelijk door het systeem kan stromen en de accu dan minder vermogen heeft.
Kortom: de kou zorgt ervoor dat de cellen in de accu minder goed hun werk kunnen doen. 

Let op: het effect is tijdelijk. Wanneer de temperatuur stijgt zal ook de accu weer naar behoren functioneren. Tevens geldt dit voor de oplaadduur.
Wanneer je niet fietst met deze kou raden wij je aan de accu wel regelmatig op te laden. Zo houdt je de accu in beweging en ga je verlies van capaciteit tegen. Tip: laad de accu bij kamertemperatuur op, hierdoor ligt de starttemperatuur hoger wat een positief effect zal hebben op de actieradius en oplaadduur. Het is belangrijk dat je een lege accu nooit in de kou laat liggen, dit kan de accu permanent beschadigen. Haal de accu in de winter uit de fiets wanneer hij in een niet verwarmde ruimte staat. Bewaar de accu altijd op een plaats waar het niet kouder wordt dan 10 graden. 

Wanneer je gewoon lekker doorfietst in de wintermaanden is het ook belangrijk dat je de fiets goed onderhoudt. Zout en pekel op straat zorgen ervoor dat je fiets sneller gaat roesten. Dit kan je tegengaan door een keer extra je fiets schoon te maken, te wassen en daarna goed te laten drogen. Dit zorgt ervoor dat je langer kan blijven genieten van je fiets.



Reacties

Note: HTML is not translated!