Batavus fietsen

Windmolens, tulpen, dijken, files. Typisch Nederlands. Net als fietsen. Sinds mensenheugenis is de fiets niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Dat levert een rijke geschiedenis op, waarin Batavus een hoofdrol speelt.

De wieg van Batavus staat in Heerenveen. Andries Gaastra opent er op 15 september 1904 zijn winkel in uurwerken en naaimachines. Twee jaar later staan de eerste fietsen in zijn zaak, met paard en wagen aangevoerd vanuit Duitsland.


Bekijk hier de collectie


Vanaf de jaren ‘50 (van de vorige eeuw) ontstaat er een brede behoefte aan de fiets. Iedereen wil er een. Batavus investeert in de modernste fietsfabriek ter wereld. Op 19 september 1956 vieren de directie en 350 medewerkers de officiële opening. Inmiddels zijn we miljoenen kwaliteitsfietsen verder en mag Batavus zich officieel Koninklijk noemen.


Batavus staat voor veilig, duurzaam, stijlvol en comfortabel. Deze kenmerken zijn in verschillende gradaties in de fietsen verwerkt. Zo heeft iedere fiets zijn eigen karakter en is er altijd een fiets die bij jou past.