Over Ons


HARBERINK, TWEEWIELERS SINDS 1957

In 1957 nam de 29-jarige Gerrit Harberink de beslissing om voor zichzelf te beginnen. Aan de overkant van waar nu onze moderne showroom/werkplaats is gevestigd, betrok Gerrit een houten barak (de afgedankte kleedruimte van de lokale voetbalclub...). Daar kon Denekamp en omgeving terecht voor onderhoud en reparatie aan bromfiets, motorrijwiel en scooter. Inderdaad: alléén voor gemotoriseerde tweewielers. Merken als DKW, BMW, Berini, Zündapp, Kreidler waren toen toonaangevend.

De zaak groeide al gauw uit zijn jasje. Er kwam personeel en eind zestiger jaren verhuisde alles naar de huidige locatie (zie foto eerste winkel). Innovatieve Japanse merken Yamaha en Honda namen einde zeventiger jaren de bomfietsmarkt compleet over.
Gerrit, inmiddels terzijde gestaan door zoon en huidige eigenaar Hans, werd succesvol dealer voor de regio rondom Denekamp. Naast bromfietsen kwam er langzaamaan vraag naar fietsen en deze kregen een, aanvankelijk bescheiden, hoekje in de showroom. De tijd veranderde en daarmee ook ons assortiment. De verhouding fiets/bromfiets verschoof en de gemotoriseerde tweewielers maakten in hun geheel plaats voor fietsen in alle verschijningen; van kinderfiets tot mountainbike tot topklasse E-bikes en alles daar tussenin.
Alle grote fietsmerken wilden inmiddels maar wát graag in onze collectie maar we hebben weloverwogen gekozen voor een uitgebalanceerd assortiment. We hebben ruime keuze voor junior tot en met senior, voor de recreatieve én de sportieve fietser. Grondlegger Gerrit Harberink was ‘teamlid’ tot op hoge leeftijd en overleed in 2016, hij mocht 86 jaar worden. 

Ja, er is sinds 1957 van alles veranderd. Maar gedrevenheid, enthousiasme en vakmanschap van ons team bleven ongewijzigd. Net al onze lijfspreuk “Daar waar u ook na aankoop welkom bent!”. Want u als tevreden klant behouden, daar doen we het voor!