Scott fietsen

Scott is een fietsenmerk dat is opgericht in 1958 door de ingenieur Ed Scott. Het is een merk wat deel uitmaakt van de geschiedenis van het wielrennen. In de Tour de France van 1989 moest Greg Lemond in zijn tijdrit een achterstand van 50 seconden goedmaken om de gele trui te pakken. Hij won uiteindelijk – op zijn Scott fiets – met 8 seconden verschil. Vandaag de dag rijden er verschillende teams op fietsen van Scott.


Scott is een innovatief, sportief, technologisch en kwalitatief fietsenmerk, wat zich onderscheidt door zijn design. Ook naast de sportieve fietsen heeft Scott inmiddels een assortiment opgebouwd met een aanbod in alle typen fietsen in verschillende prijsklassen. Scott maakt gebruik van een speciaal carbon en onderdelen van de bekende merken als Shimano, SRAM, Fox en RockShox. Er wordt bij iedere Scott fiets gekeken naar hoe de fietser altijd het optimale uit zijn fiets kan halen. Dat maakt het merk bijzonder.

"Cycling is about your relationship with the journey – the enthusiasm / work / passion you put into the experience is equal to what you’ll get out of it.

There are those who just bike, and those who live to bike."


Bekijk hier de collectie